Dostupni linkovi

Džon Keri stabilno posle loma butne kosti


Američki državni sekretar Džon Keri slomio je butnu kost u Francuskoj nakon pada sa bicikla, pa će prekinuti turneju koja obuhvata četiri zemlje i uključuje međunarodnu konferenciju o borbi protiv ekstremističke organizacije Islamska država.

Stanje šefa američke diplomatije je stabilno, dobro se oseća i sprema se za povratak u Boston, gde će ga lečiti doktor koji mu je svojevremeno operisao kuk, rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi.

Prema njegovim rečima, rentgenski snimak Kerijeve noge, sačinjen u Ženevi, potvrdio je da je Keriju pukla desna butna kost.

Keri je doživeo nesreću blizu Šamonija u Francuskoj, na četrdesetak kilometara jugoistočno od granice sa Švajcarskom, pa je helikopterom transportovan do glavne bolnice u Ženevi.

"Sekretar je stabilno i nije gubio svest; njegova povreda nije opasna po život i očekuje se da će se potpuno oporaviti", naveo je Kirbi u saopštenju. ; Kada se povredio, u njegovoj automobilskoj pratnji bili su bolničari i jedan lekar opšte prakse, koji su mu momentalno ukazali pomoć, i brzo su se odlučili za prevoz helikopterom, koji je trajao 10 minuta.

Američki državni sekretar je u subotu boravio u Ženevi, gde se sastao sa iranskim ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom, a u vezi sa sporazumom o nuklearnom programu Irana.

Keri je u nedelju trebalo da otputuje za Madrid, a zatim u Pariz, na skup posvećen pretnji koja potiče od džihadista Islamske države.

Prema rečima portparola Kirbija rečima, Keri će učestvovati na toj konferenciji, ali daljinski.

Keri se odlučio za lečenje u Bostonu, u Masačusetsu, zato što je mesto sadašnjeg preloma blizu kuka, dodao je portparol Stejt departmenta.

XS
SM
MD
LG