Dostupni linkovi

Sindikat policije u Hrvatskoj: Ne uvlačiti policiju u politički sukob


Sindikat policije Hrvatske danas je, povodom dešavanja na Markovom trgu, pozvao sve da smire tenzije i da policiju ne uvlače u politički sukob.

Iz Sindikata navode da su policajci tokom intervencije na Markovom trgu u Zagrebu, gdje su se okupili ratni veterani, postupili u skladu sa ovlaštenjima, uz minimalnu primjenu sredstava prisile.

"Ocjene o zakonitosti i opravdanosti upotrebe prisile dolaze iz političkih krugova, a ne od stručnjka sa područja policijske taktike i postupanja. Razumijemo da su emocije intenzivne, ali usmjerite ih na pozitivne stvari i moguća rješenja problema, a ne na uvlačenje policije u politički `sukob`", navodi se u saopštenju.

Iz sindikata ističu da su sa žaljenjem i krajnjim razočarenjem dočekali da su hrvatske policajace nazivali "milicajcima" i nehrvatskom policijom.

Navodeći da podjele u hrvatskom društvu smatraju vještačkim, iz sindikata dodaju da su pošteni građani uvijek na strani policije i pravde.

"Ovim putem tražimo od svih da smire tenzije, jer one nisu dobre ni za koga. Neka svi puste policiju na miru, borbu vode u političkoj areni, posebno jer su dobar dio demonstranata bili penzionisani policajci", ističu iz sindikata.

XS
SM
MD
LG