Dostupni linkovi

O privatizaciji rudnika Nikšić: Radnici uskraćeni za informaciju


Sjednica Odbora povjerilaca, na kojoj je razmatrana ponuda kompanije "Neksan" za kupovinu imovine Rudnika boksita Nikšić, završena je sinoć, a radnici koji su organizovano došli u Podgoricu da čekaju njen ishod, ostali su uskraćeni za bilo kakvu informaciju.

Predsjednik Sindikata Boksita Borislav Bojanović rekao je da im je posredno poručeno da će ih o odluci u ponedjeljak obavijestiti stečajni upravnik Mladen Marković.

"Na odluku Odbora povjerilaca je ispred stare zgrade Vlade čekalo 259 radnika, koji su organizovano došli iz Nikšića. Najblaže rečeno, neozbiljan je odnos nadležnih koji su samo prošli pored nas. Nisu se čak ni zaustavili", rekao je Bojanović.

On je u ime okupljenih radnika rekao da, ukoliko je ponuda "Neksana" odbijena, neće dozvoliti eventualnim drugim ponuđačima da dođu nakon nedjelje i obiđu kopove i rudnik.

Radnici su se, nakon završene sjednice, uputili u mirnu šetnju prema zgradi Vlade, nakon čega će krenuti za Nikšić, a o daljim potezima će odlučiti nakon ponedjeljka, kada im bude saopštena odluka.

Oni očekuju da ponuda "Neksana", vrijedna više od pet miliona eura, bude prihvaćena jer smatraju da je to najbolje rješenje za situaciju u kojoj se nalaze.

Kompanija "Neksan" je nedavno dostavila ponudu za kupovinu imovine Boksita, a pored 4,4 miliona eura za imovinu, obezbijedio bi i 600.000 eura za socijalni program, uz uslov da mu se obezbijede koncesije na rudu.

XS
SM
MD
LG