Dostupni linkovi

Rusija pozdravila reizbor Sepa Blatera


Rusija, kao zemlja domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, pozdravila je reizbor Sepa Blatera za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA), ali je pozvala tu organizaciju da "provede promjene".

"Zadovoljni smo rezultatom glasanja. Međutim, kao članica evropske porodice fudbala, smatramo da je neophodno izvući određene zaključke i provesti neke promjene", izjavio je agenciji Tas ministar sporta Rusije Vitalij Mutko.

Uprkos korupcijskoj aferi u Fifi, dosadašnji predsjednik te organizacije Sep Blater ponovo je juče izabran za predsjednika u petom, četvorogodišnjem mandatu.

FIFA-u je proteklih dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u srijedu na zahtjev SAD uhapsile nekoliko čelnika FIFA-e u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svjetske kuće fudbala.

Ruski predjsednik Vladimir Putin ocijenio je da je to "američki pokušaj sprečavanja" reizbora Blatera.

Generalni sekretar FIFA-e Žerom Valke izjavio je juče u Cirihu da će svjetska prvenstva u fudbalu 2018. i 2022. biti održana u Rusiji i Kataru uprkos korupcijskoj aferi koja pogađa tu organizaciju o organizaciji ta dva mundijala.

XS
SM
MD
LG