Dostupni linkovi

Srbija i SAD potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju


Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD potpisan je danas u Vladi Srbije, a premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je to veoma dobra, važna i velika vijest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma koji su potpisali potpredsjednica Vlade i ministarica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, izjavio da će će iz Srbije ka SAD posle 25 godine, krajem godine ili početkom sljedeće početi prvi direktni letovi.

"Ako Amerikanci budu zadovoljni nadzorom nad našim aerodromom i aviokompanijom, a to su strogi uslovi, i ako budemo imali poslovni plan, imamo obećanje da će naše aviokompanije prije kraja godine, a najkasnije početkom sljedeće, imati direktne letove za SAD i Kanadu", rekao je Vučić.

On je poslije potpisivanja sporazuma između vlada SAD i Srbije o vazdušnom saobraćaju rekao da je to veoma dobra, važna i velika vijest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

Vučeić je istakao da je potpisivanje sporazuma važan signal za sve ljude koji žive i rade u SAD, za sve građane Srbije, ali i građane u regionu koji će koristiti beogradski aerodrom.

Vučić je objasnio da će prva destinacija biti Njujork, a ne Čikago kao što bi se očekivalo, ali da je na kompaniji Er Srbija da odluči.

XS
SM
MD
LG