Dostupni linkovi

Odbačena prijava protiv Bogdanova zbog utakmice Srbija-Albanija


Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Ivana Bogdanova zbog dešavanja tokom incidenta sa dronom na utakmici Srbije i Albanija.

Krivična prijava koja je bila podnijeta protiv Bogdanova je odbačena i predmet je dostavljen na dalje postupanje prekršajnom sudu", navodi se u informaciji tužilaštva dostavljanoj Tanjugu.

Protiv Bogdanova se vodio predistražni postupak za krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, ali je utvrđeno da krivično djelo nije izvršeno već eventualno prekršaj.

Povodom istog dogadjaja Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Nenada Ilića za isto krivično djelo. Protiv njega je postupak još u toku.

Ivan Bogdanov postao je poznat u Srbiji i šire kao predvodnik navijača koji su prekinuli fudbalsku utakmicu Italija - Srbija u Đenovi 2010. godine, zbog čega je u Italiji osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora, a potom ubrzo deportovan u Srbiju.

On je bio među navijačima koji su poslije incidenta sa dronom tokom utakmice Srbija – Albanija uletjeli na stadion.

Ranije je takođe bio osuđivan zbog incidenata na sportskim priredbama, ali mu nikada nije izrečena mjera zabrane prilaska stadionu.

XS
SM
MD
LG