Dostupni linkovi

Hrvatska: Policija blokirala Markov trg


Policija je blokirala prostor oko Markova trga gdje su se ispred Banskih dvora okupili branitelji koji traže razgovor s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, pa dio novinara nije mogao doći na konferenciju za novinare koju su u 19,15 sati najavili branitelji.

Oko Stare gradske vijećnice i okolnih ulica postavljene su barikade te na Markov trg policija ne propušta nikoga, čak ni novinare i turiste.

U tijeku je konferencija za novinare čelnika braniteljskog prosvjeda na kojoj će se znati koji će biti njihovi daljnji koraci.

Iz Vlade je najavljeno da razgovora s premijerom Zoranom Milanovićem u četvrtak neće biti, a ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić najavio da će, u skladu sa zakonom, nakon 22 sata branitelji biti uklonjeni s Markovog trga.

"Imamo informacije da će nas u 22 sata ukloniti, mi ne vidimo razloga za to jer ovo nije prosvjed - mi očekujemo razgovor. Mnogi su dali dijelove svog tijela za Hrvatsku i vidimo što kaže ministar Ostojić da će poslati policiju na branitelje. Imamo informaciju da se po hrvatskim gradovima spontano okupljaju branitelji", rekao je Đuro Glogoški, kako prenosi RTL.

"Žalosno je da je do ovoga došlo, ne postavljamo ultimatume, želimo razgovor s premijerom. Nadamo se da će premijer stići iz Rovinja do 22 sata i razgovarati s nama. Ovo nije prosvjed, ovo je jedna vrsta čekanja, mi čekamo premijera", rekao je Klemm za Novu TV.

Policajac je dao Josipu Klemmu i Đuri Glogoškom da potpišu i preuzmu prekršajnu prijavu zbog prosvjeda koji nije prijavljen, no oni su to odbili učiniti.

XS
SM
MD
LG