Dostupni linkovi

Još dvije osobe uhapšene u aferi Bosnalijek


Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu u akciji vezanoj za afere u Bosnalijeku slobode su lišeni i osumnjičeni Samir Telibečirević i Hasan Šepo.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu saopšteno je da će u toku današnjeg dana sve osumnjičene koji su uhapšeni ispitati tužioci Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, u prisustvu njihovih branitelja, nakon čega će Kantonalno tužilaštvo Sarajevo odlučiti o daljim mjerama.

Akciji "Buyer" prethodila višemjesečna složena kriminalistička istraga u okviru koje su dokumentovane nezakonite aktivnosti u firmi Bosnalijek Sarajevo.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, uz pomoć MUP-a Kantona Sarajevo i drugih partnerskih agencija, jučer, 27.maja, lišili slobode Šefika Handžića, Amara Arslanagića, Aidu Selvić, Izeta Arslanagića i Jasmina Šepu i to zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizovana grupa u periodu od 2002. do 2012. godine počinili više krivičnih djela, i to: krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, sklapanje štetnih ugovora, krivotvorenje službene isprave, porezne utaje i drugo, a kao uposlenici firmi Bosnalijek dd Sarajevo, Brštanica doo Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo, te na ovaj način oštetili Bosnalijek dd Sarajevo, budžet FBiH i budžet Kantona Sarajevo za milionske novčane iznose.

XS
SM
MD
LG