Dostupni linkovi

Jemen: 36 poginulih u vazdušni napadima


Najmanje 36 ljudi poginulo je danas u vazdušnim udarima zalivskih zemalja predvođenih Saudijskom Arabijom na policijski štab u jemenskoj prestonici Sani, saopštilo je ministarstvo zdravlja pod kontrolom šiitskih pobunjenika.

Napad na policijski kompleks deo je vojne kampanje koju su Saudijska Arabija i sunitske zalivske zemlje pokrenule 26. marta pošto su šiitski pobunjenici Huti i snage lojalne svrgnutom predsedniku Aliju Abdulahu Salehu zauzeli značajan deo teritorije Jemena.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u sukobima i vazdušnim napadima poginulo je najmanje 2.000 ljudi.

Avioni zalivske koalicije napadali su danas mete širom Jemena, ali je udar na policijski kompleks veličine dva fudbalska stadiona, blizu centra Sane bio posebno razoran. Posle napada je u roku od pola sata najmanje 15 ambulantnih kola došlo na mesto napada.

Nekoliko stotina pripadnika bezbednosnih snaga bilo je u kompleksu gde su čekali da dobiju oružje i municiju pre upućivanja na jug za borbu protiv snaga lojalnih međunarodno priznatom predsedniku Abedu Rabuu Mansuru Hadiju koji je pobegao u Saudijsku Arabiju.

Ministarstvo zdravlja pod kontrolom Hutija je saopštilo da je najmanje 36 pripadnika bezbednosnih snaga ubijeno, dok je više od 100 ranjeno.

XS
SM
MD
LG