Dostupni linkovi

Novi Sad: Vanredna situacija zbog poplava


Veliko nevrijeme je jučer pogodilo Srbiju. Osim jake kiše koja pada gotovo cijeli dan u Novom Sadu je pola novosadskih ulica zbog jake kiše poplavljeno, a nisu pošteđeni ni podrumi pojedinih zgrada, piše Blic.

Na Detelinari u ulicama Rumenačkoj, Partizanskoj i Kornelija Stankovića došlo je do zastoja u saobraćaju, jer automobili nisu mogli da se kreću od količine vode po saobraćajnicama.

Ljudi su bili primorani da guraju automobile, kako bi se sklonili od nabujale vode po ulicama.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević večeras je zajedno sa članovima štaba za vanredne situacije obišao lokacije na teritoeriji grada na kojima su zbog obilnih padavina ulične bujice izazvale plavljene saobraćajnica i podruma i prizemlja pojedinih zgrada.

Vučević i članovi štaba za vanredne situacije obišli su najugroženije lokacije u gradu - Ulicu Kornelija Stankovića, Kišačkuu, Radničku, Ulicu Vase Stajića, Temerinsku ulicu...

"Svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija svih javnih gradskih preduzeća je na terenu. Ekipe ulažu maksimalne napore na otklanjanju problema izazvanih uličnim bujicama i grad će do jutarnjih sati biti u redovnom stanju", rekao je Vučević.

Gradski štab za vanredne situacije čine direktori gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća i članovi Gradskog vijeća.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG