Dostupni linkovi

Italijanski predsednik Matarela u ponedeljak u Beogradu


Predsednik Italije Serđo Matarela boraviće u ponedeljak u poseti Srbiji, tokom koje će s najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o procesu evrointegracija Srbije i jačanju bilateralne saradnje i obratiti se poslanicima Skupštine Srbije.

Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, seriju zvaničnih susreta Matarela će početi sastankom s predsednikom Tomislavom Nikolićem u Palati Srbija, a potom će im se pridružiti i članovi delegacija dve zemlje.

Italijanski predsednik popodne će se obratiti poslanicima Skupštine Srbije na posebnoj sednici.

Italijanski mediji najavili su da će se Matarela tokom posete Beogradu sastati s predsednikom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i da će u obraćanju poslanicima podržati reforme koje Srbija sprovodi u procesu približavanja Evropskoj uniji.

Na kraju posete Beogradu Matarela i Nikolić zajedno će položiti vence na Italijansko vojno groblje i srpsku Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu, na Novom groblju u Beogradu.

Posle Beograda, Matarela putuje u Podgoricu. Italijanski mediji ističu da su Srbija i Crna Gora prve zemlje kandidati za članstvo u EU koje Matarela posećuje.

XS
SM
MD
LG