Dostupni linkovi

DSS: Stanje u Srbiji besperspektivno, najveći krivac Vučić


Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da je stanje u Srbiji "besperspektivno", da državom "haraju naprednjački batinaški odredi" i da je za to najodgovorniji predsednik Srpske napredne stranke i premijer Aleksandar Vučić.

Sanda Rašković Ivić je na sednici Glavnog odbora, koji će razmatrati njen izveštaj o radu, kazala da je istina da je Vučić nasledio tešku situaciju u državi, ali da je vreme pitati ga šta je zapravo uradio da bi se to stanje popravilo.

Ona je upitala zašto se najavljuje promena Ustava Srbije, zašto je u tome najavljeno učešće i stručnjaka iz EU, kao i da li se sve to čini kako bi iz najvišeg pravnog akta bile izbačene odredbe koje definišu Kosovo kao deo Republike.

"DSS će se snažno suprotstaviti promeni Ustava, jer je on poslednja brana daljoj dezintegraciji Srbije. Nećemo vam dati da menjate Ustav", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je optužila SNS da organizuje "batinaške odrede" koji se svete političkim protivnicima i dodala da se to nedavno dogodilo u Velikoj Plani gde su maskirani napadači fizički nasrnuli na građane i pretili predsedniku opštine iz DSS, nakon ubedljive pobede koalicije DS i DSS nad naprednjacima na izborima za mesnu zajednicu.

XS
SM
MD
LG