Dostupni linkovi

Klub novinara Banjaluka osudio napad na ekipu sarajevske Face TV


Klub novinara Banjaluka najoštrije je osudio verbalni i fizički napad na novinarsku ekipu sarajevske "Face TV" u Banjaluci i zahtevao od nadležnih policijskih i pravosudnih organa sprovođenje efikasne istrage i sankcionisanje napadača.

"Kršenje prava na rad novinarskoj profesiji istovremeno je i kršenje prava na slobodu izražavanja. Napad na ekipu Face TV u Banjaluci pod hitno se mora sankcionisati, kako bi se javnosti u celoj BiH poslala poruka kako će proći svi koji novinare budu onemogućavali da rade svoj posao", navedeno je u saopštenju Kluba novinara.

Klub novinara je pozdravio aktivnosti banjalučke policije, koja je saopštila da je došla do saznanja o tome ko je izvršio fizički napad i da je u toku rad na pronalasku te osobe.

Ekipa "Face TV" je napadnuta u trenutku kada je izveštavala o hapšenju predsednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića, koji je ispred gradske uprave u Banjaluci istakao ratnu zastavu Bosne i Hercegovine.

Tokić je ranije pozvao Bošnjake da se 22. maja masovno okupe u Republici Srpskoj pod ratnim zastavama Armije BiH uz parolu "Zastava BiH na svakom pedlju naše države".

XS
SM
MD
LG