Dostupni linkovi

Tirana potvrdila Vučićevu posetu


Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovaće u sredu u prvu zvaničnu posetu Tirani, potvrdio je direktor pres-službe albanskog premijera Endri Fuga.

Vučić će, kako je Fuga rekao, doputovati u Tiranu u sredu u podne, a nakon zvanične ceremonije otići će u Palatu Brigada gde će se održati svečani prijem, prenosi ATA.

Vučić i Rama će održati tet-a-tet sastanak nakon kojeg će uslediti i sastanak dve delegacije posle kojeg će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare.

Prema rečima portparola albanske vlade, još uvek se čeka da protokol premijera Srbije potvrdi njegove susrete i sa drugim albanskim zvaničnicima kao što su predsednik države, predsednik skupštine ili gradonačelnik Tirane.

Drugog dana posete Tirani premijer Srbije će učestvovati na prvom zasedanju Bečkog ekonomskog foruma najavljenog za 28. maj.

Bečki ekonomski forum okupiće premijere nekoliko jadranskih i crnomorskih zemalja, prenosi ATA.

Vučić je juče izjavio da je optimista pred put u Albaniju, ističući da tamo ide da gradi dobre odnose i da je to zato što Srbija ima jasnu i dobru politiku i što je prepoznata kao stub stabilnosti.

Podsetivši da je to prva poseta srpskog premijera Albaniji u istoriji dodao je da, osim uspostavljanja boljih odnosa želi da razgovara i o svemu što nas trenutno deli, smatrajući da to može da se premosti, a da te razlike vise ne budu tako velike.

Srpski premijer uveren je da se dijalogom i razgovorom razlike mogu prebroditi i rešiti i ističe da ekonomska saradnja povezuje Srbiju i Albaniju, što je "vin-vin situacija i treba da radimo na tome".

XS
SM
MD
LG