Dostupni linkovi

Umrla riječka glumica Andreja Blagojević


Istaknuta riječka glumica, dramska prvakinja Hrvatskog narodno kazališta Ivana pl. Zajca Andreja Blagojević umrla je u 48. godini, izvijestio je riječki HNK.

Andreja Blagojević rodila se u Rijeci, a nakon završene zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, dislociranog studija u Rijeci, u stalnom je angažmanu Hrvatske drame riječkoga HNK.

Često je surađivala s Talijanskom dramom, gdje je glumila na talijanskom jeziku, te s Operom riječkoga kazališta, riječkim HKD teatrom i Gradskim kazalištem lutaka.

Sarađivala je i s Teatrom stabile iz Trsta te snimila nekoliko filmova i TV serija u Italiji.

Svestranog talenta i kvaliteta kompletne kazališne umjetnice, ona je svoje uloge umjela izvrsno odglumiti,ali i otpjevati i otplesati, zbog čega je svoj repertoar proširila na mjuzikl, ističe HNK i dodaje da je, uvijek scenski samouvjerena i energična, kreirala uloge ovjenčane s više uglednih glumačkih nagrada.

Godine 1995. Andreja Blagojević dobila je nagradu na Festivalu malih scena za ulogu u predstavi "Anđeli u Americi", a nakon toga Nagradu "Zlata Nikolić" HNK Ivana pl. Zajca za najbolja ostvarenja u sezoni 2001./2002. za uloge u predstavama "Muškardin" (uloga Betije), "Šteta što je kurva" (uloga Hippolite) i "Kad se mi mrtvi probudimo" (uloga Maje Rubek).

XS
SM
MD
LG