Dostupni linkovi

Sigurnosne pripreme za dolazak pape Franje u Sarajevo teku prema planu


Sigurnosne pripreme za dolazak pape Franje u Sarajevo teku planiranom dinamikom u suradnji nadležnih sigurnosnih agencija u BiH i Vatikanu, rečeno je danas tokom posjete apostolskog nuncija u BiH, nadbiskupa Luigija Pezzuta, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

U ovoj nastupnoj posjeti, Pezzuto je razgovorao s direktorom Mirsadom Vilićem i zamjenicima Milom Jurićem i Urošom Penom, saopćeno je iz Direkcije.

Vilić je posebno prezentirao aktivnosti koje policijske agencije iz BiH poduzimaju u vezi s predstojećom posjetom pape Franje Sarajevu, koje su u skladu s planiranim aktivnostima Pododbora za sigurnost.

Apstolski nuncij je naglasio da Sveta stolica posvećuje veliku pažnju Bosni i Hercegovini, o čemu svjedoči i posjeta Svetog oca Sarajevu. Direktor Vilić upoznao je gosta s nadležnostima Direkcije i njenim svakodnevnim poslovima i zadacima.

Istaknuo je ulogu i značaj Direkcije u sigurnosnom sistemu BiH, naglašavajući preduzete aktivnosti na izgradnji kapaciteta kako u smislu opremanja tako i usavršavanja službenika. Apostolski nuncij pokazao je veliko zanimanje za rad Direkcije u oblasti koordinacije i komunikacije između policijskih tijela BiH.

XS
SM
MD
LG