Dostupni linkovi

Akcija "Maska" u RS: Među osumnjičenima za kriminal i policajci


Akcijom "Maska", koja se od jutros provodi na području Banje Luke i Trebinja, obuhvaćeno je 17 osoba, među kojima su četiri policijska službenika.

"Te osobe se sumnjiče da su uključene u organizovani kriminal u vezi s krijumčarenjem droge, oružja, odnosno krivično djelo posjedovanje oružja", potvrdio je direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić.

Vasić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da je policija RS-a, u saradnji s hrvatskom policijom, posljednjih šest mjeseci, a u BiH pod nadzorom Tužilaštva BiH, provodila aktivnosti koje su rezultirale jutrošnjim hapšenjima nekoliko osoba i pretresima objekata.

Iz MUP-a RS je ranije potvrđeno da je na područjima centara javne bezbjednosti Banja Luka i Trebinje u toku hapšenje više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, zbog sumnje da su umiješani u krivična djela organizovani kriminal.

Ovu akciju, kodnog naziva "Maska“, od rano jutros provode policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u saradnji s policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde, od ranih jutarnjih sati.

XS
SM
MD
LG