Dostupni linkovi

Porodice traže oslobađanje uhapšenih u Kumanovu


Porodice Kosovara koji su bili uključeni u konflikt u Kumanovu, uz podršku organizacija proizašlih iz rata na Kosovu, protestvovali su danas u Prištini zahtevajući da se uhapšeni tokom sukoba u Kumanovu vrate na Kosovu, kao i tela devet ubijenih državljana Kosova.

Jedan od predstavnika porodica, Taulant Gashi, kazao je ovom prilikom da se od kosovskih institucija zahteva da se interesuju za sudbinu njihovih članova porodice, te da je današnji protest znak revolta zbog ravnodušnostidomaćih institucija prema svojim građanima.

"Okupili smo se u znak solidarnosti sa momcima, porodicama i našim drugovima, ali i da pozovemo državne institucije Kosova i Albanije da se brže angažuju za rasvetljavanje slučaja i zaštiti svojih građana. Mi porodice, prijatelji i saborci, još uvek ništa ne znamo o njihovoj sudbini. Naši momci se muče, a nas teroriše nedostatak informacija, izmišljotine i propaganda", kazao je on.

Tokom sukoba u Kumanovu poginulo je 18 osoba, od kojih osam makedonskih policajaca i 10 članova oružane grupe. Makedonske vlasti su prethodno saopštila da je bilo 22 žrtve, od kojih su njih 14 pripadali oružanoj grupi.

Iz Policije Kosova je saopšteno da je 9 državljana Kosova ubijeno tokom sukoba u Kumanovu, a uhapšeno je 21 lice.

XS
SM
MD
LG