Dostupni linkovi

Kabul: Troje poginulo i 18 povređeno u samoubilačkom napadu


Tri osobe su poginule, a 18 je povređeno kada je u nedelju bombaš samoubica aktivirao automobil-bombu u neposrednoj blizini aerodroma u Kabulu.

Na meti napadača bio je konvoj vozila Policijske misije Evropske unije u Avganistanu (EUROL), saopštio je zamenik portparola za avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Danski.

On je rekao da bomba eksplodirala u blizini kancelarije avganistanske Uprave civilne avijacije koja se nalazi na nekoliko stotina metara od terminala Međunarodnog aerodroma i da su jedno strano i dva automobila civila oštećena u eksploziji.

"Mi verujemo da su naša vozila bila uključena (u napad)", navela je portparolka EUROL-a Sari Hauka-Konu za agenciju Asošiejted pres, bez navođenja drugih detalja.

Bombaš samoubica aktivirao je automobil marke "Tojota sedan" i na meti je imao konvoj stranih snaga u 9:00 sati po lokalnom vremenu, potvrdio je portparol policije Kabul Ebadulah Karimi za agenciju AFP.

Agencije navode da, za sada, ima troje mrtvih i 18 ranjenih - svi civili, među kojima ima troje dece.

Očevidac Fraidon Kan potvrdio je da se auto zaleteo u konvoj stranaca i da je video tri tela, jedan od njih je detetovo i dva ženska tela, dodaje Rojters.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, navode agencije.

Napad je usledio tri dana pošto je 14 ljudi - od kojih je većina stranaca - ubijeno u napadu talibana u Kabulu na banketu i koji je zarobio na desetine prisutnih na koncertu i izazvalo višesatni okršaj sa avganistanskim snagama.

XS
SM
MD
LG