Dostupni linkovi

Zarif pozvao Beograd i Prištinu da održe zamah u dijalogu


Šef Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) Farid Zarif je danas apelovao na Beograd i Prištinu da održe zamah u dijalogu i da ostanu privrženi sprovođenju onoga što je do sada dogovoreno u tom procesu o normalizaciji odnosa.

Zarif je to rekao na sastanku s direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Markom Đurićem koji ga je obavijestio o toku dijaloga u Briselu.

Kako je saopštila Kancelarija, Zarif je pozitivno ocijenio korake gradonačelnika sjeverne i južne Mitrovice za zajedničko rešjavanje pitanja u obostranom interesu.

Đurić je na sastanku naglasio značaj odgovornog informisanja javnosti o toku dijaloga Beograda i Prištine, ukazavši da poruke učesnika dijaloga mogu doprinijeti ili otežati normalizaciju odnosa.

Bilo je riječi i o predstojećoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN 26. maja, o tromjesečnom izveštaju UN o stanju na Kosovu.

Đurić je zahvalio specijalnom predstavniku generalnog sekretara UN zbog konstruktivne uloge u normalizaciji prilika na Kosovu i doprinosu poboljšanju uslova života tamošmnjih Srba.

XS
SM
MD
LG