Dostupni linkovi

Lavrov doputovao u Beograd


Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov doputovao je u četvrtak na večer u Beograd u službeni posjet, a u petak će se susresti s najvišim srbijanskim dužnosnicima.

Lavrova je u beogradskoj zračnoj luci dočekao srbijanski kolega Ivica Dačić, s kojim će u petak ujutro imati prvi u nizu bilateralnih razgovora.

Lavrov će se odvojeno sastati s predsjednicima države i vlade Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučičćem, a kako je ranije najavljeno, ključne teme razgovora bit će suradnja Srbije i Rusije, bilateralni odnosi te srpsko predsjedanje Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

Dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksandar Lukaševič izjavio je uoči posjeta Lavrova beogradu da Rusiji ne smeta orijentacija Beograda prema članstvu u EU te poručio kako Srbija i dalje može računati na potporu Moskve u svezi s Kosovom, objavili su ruski mediji.

Lavrov dolazi u Beograd samo nekoliko dana nakon što je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić boravio 9. svibnja u Moskvi kao uzvanik na proslavi 70. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata, a tom se prigodom sastao s ruskim šefom države Vladimirom Putinom.

XS
SM
MD
LG