Dostupni linkovi

U pritvoru ostaju dvojica uhapšenih u akciji "Ruben"


Okružni sud u Banjoj Luci donio je odluku da Semir Redžić i Muharem Borovac, uhapšeni u akciji "Ruben", ostanu u pritvoru, dok su ostalih šest osoba uhapšenih u ovoj akciji policije i Specijalnog tužilaštva RS-a pušteni na slobodu.

Sud je odbio kao nesnovanu žalbu Okružnog tužilaštva Banja Luka - Posebnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala - Specijalnog tužilaštva, te uvažio žalbe branilaca Abdulaha Pašića, Latifa Hukića, Omera Topovčića, Alije Plehandžića, Mehmeda Husakovića i Ibrahima Turkušića i oni su odmah pušteni na slobodu.

Redžiću i Borovcu pritvor, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, može trajati najduže do 6. juna, navedeno je u rješenju suda objavljenom na internet stranici Okružnog suda Banja Luka.

Specijalno tužilaštvo RS-a je šestoricu puštenih na slobodu sumnjičilo zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo terorizam i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

XS
SM
MD
LG