Dostupni linkovi

Crna Gora pozdravila odluku o Sutorini


Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija pozdravilo je odluku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da odbije prijedlog rezolucije o Sutorini.

U saopštenju Ministarstva navedeno je kako ova odluka predstavlja i volju za razvoj i jačanje odličnih odnosa dvije zemlje, utemeljenih na principima međunarodnog prava i vrijednostima dobrosusjedske saradnje.

"Na toj liniji, Crna Gora ponavlja spremnost da, u najskorije vrijeme, dvije zemlje potpišu finalizovani Sporazum o granici i time potvrde demokratski kapacitet za rješavanje važnih pitanja u neposrednoj komunikaciji", navedeno je u saopštenju.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije sinoć usvojio Prijedlog rezolucije o Sutorini, predlagača Denisa Bećirovića iz SDP-a kojim je predlagano da Predstavnički dom ocijeni neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim Prijedlog ugovora o granici između Crne Gore i BiH, koji je utvrdilo Vijeće ministara BiH početkom novembra prošle godine, a prema kojem bi Sutorina trebalo da voljom državnih organa BiH trajno ostane u sastavu Crne Gore.

XS
SM
MD
LG