Dostupni linkovi

Dodik: SNSD ostaje pri deklaraciji o samostalnosti RS


Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik izjavio danas da njegova stranka ostaje pri deklaraciji o samostalnosti RS 2018.godine, ako se ovom entitetu BiH do tada ne vrate oduzeta dejtonska ovlašćenja.

On je rekao da je to politički dokument koji se odnosi na političke procese, a ne na, kako je kazao, oružanu ili nasilnu borbu.

"Nigde o tome nema nijedne reči", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je to rekao komentarišući deklaraciju Srpske demokratske stranke (SDS) u kojoj se navodi da SDS neće prihvatiti da, zbog ličnih interesa, bude ugrožen mir radi državne samostalnosti koja ne bi bila priznata od drugih političkih faktora, kako u BiH, tako i na međunarodnom planu.

Dodik je ponovio da je deklaraciju SDS "napisao neko drugi" i da je ta stranka pokazala strah u svojim stavovima.

Predsednik RS je kazao da poziv predsednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda, Sejfudina Tokića da se Bošnjaci 22. maja masovno okupe u Srpskoj pod ratnim zastavama Armije BiH, "zaslužuje pažnju istražnih organa".

"Verujem da je to refleks njegove frustriranosti životnim neuspehom koji ima na svim poljima", ocenio je Dodik.

Tokić je pozvao sve Bošnjake da "ustanu u odbranu BiH od neofašizma vlasti Republike Srpske i od onih koji su slični ubijenom policajcu Draganu Đuriću koji je učestvovao u stvaranju genocidne Republike Srpske".

XS
SM
MD
LG