Dostupni linkovi

Podgorica: Vlada, stranke i predstavnici boraca obilježili Dan pobjede


Crnogorska delegacija položila je jutros vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom.Potpredsjednik Vlade Duško Marković rekao je da Crna Gora danas obilježava jedan od najvažnijih datuma.

"To je dan kad su principi slobode, demokratije i dostojanstva nadvladali zlo koje je propagirala fašistička filozofija. Danas smo u prilici da konstatujemo da je demokratija i sloboda nešto što su savremeni principi čovječanstva", rekao je Marković.Poručio je i da mi u Crnoj Gori danas uživamo "privilegije te pobjede i tog uspjeha saveznika".

Forum mladih SDP-a Crne Gore obilježio je Dan pobjede nad fašizmom polaganjem vijenca na spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica.

Cvijeće na brdu Gorica položio je danas i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, sa saradnicima uz ocjenu da je današnji dan "jedan od najljepših i najslavnijih dana Crne Gore, ali i čitave Evrope".

I predstavnici Foruma mladih Pozitivne Crne Gore položili su danas vijenac na spomenik Partizanu borcu. A nakon polaganja vijenca, mladima je održao javni čas učesnik NOR-a prof. dr Ljubo Sekulić, pod sloganom "Poštujmo svijetlu prošlost - gradimo svjetliju budućnost".

XS
SM
MD
LG