Dostupni linkovi

Mektić i Salihović: Intenzivirati rad grupa za borbu protiv terorizma


Glavni tužilac BiH Goran Salihović i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić razgovarali su danas o intenziviranju rada Udarne grupe i Operativne grupe za borbu protiv terorizma, u kojoj zajednički učestvuje tužilaštvo i sve policijske i bezbjednosne agencije BiH, saopšteno je iz njihovih kancelarija.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno hitno realizovati aktivnosti na izboru svih članova ovih tijela, s obzirom da je nekima od njih istekao mandat ili nisu više zaposleni u policijskim i bezbjednosnim agencijama.

Glavni tužilac upoznao je ministra bezbjednosti da Tužilaštvo ozbiljno razmatra opciju da postojeći Odsjek za terorizam, u kojem rade dva tužioca, odvoji u zasebno odjeljenje, koje bi bilo dodatno ojačano sa tužiocima, istražiocima i drugim stručnim osobljem, te zatražio podršku Ministarstva bezbjednosti i Savjeta ministara u tom procesu.

Ministar bezbjednosti i glavni tužilac istakli su da je zajednička saradnja i koordinacija pravosudnih, policijskih i bezbjednosnih agencija, kao i dobra saradnja sa partnerskim agencijama u regionu, Evropi i svijetu, ključna za efikasnu prevenciju i borbu protiv terorizma.

XS
SM
MD
LG