Dostupni linkovi

Još dvoje kandidata za republikansku nominaciju na izborima


Dvoje kandidata s malim šansama da učestvuju u završnici američkih predsedničkih izbora 2016. godine, objavilo je danas kandidaturu za nominaciju Republikanske partije - Karli Fiorina i Ben Karson.

Bivša direktora Hjulit-Pakarda, Fiorina je jedina zena koja je zatražila republikansku nominaciju, dok će neurohirurg Karson verovatno biti jedini Afro-Amerikanac među republikancima koji će učestvovati u nadmetanju.

Fiorina i Karson mogu pomoći republikancima da pridobiju raznovrsnije birače, pošto konzervativci imaju najveću podršku među belim muškarcima.

Njima se ne pridaju bitnije šanse pošto su se trci za republikansku nominaciju već priključili iskusni političari poput senatora Teda Kruza, Randa Pola i Marka Rubia.

Očekuje se još nekoliko uticajnih republikanaca, poput sina i brata bivših predsednika Džeba Buša, guvernera Viskonsina Skota Vokera i guvernera Nju Džersija i Krisa Kristija.

Rubio i Kruz koji već učestvuju u republikanskom nadmetanju, mogli privući glasove latinoameričke manjine. Predsednik Barak Obama odneo je pobedu 2008. i 2012. zahvaljujući i podršci žena i manjina.

XS
SM
MD
LG