Dostupni linkovi

Lavrov: Dačić da opomene Ukrajinu


Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov pozvao je predsedavajućeg OEBS-u Ivicu Dačića da od Ukrajine zatraži da ne krši sporazuma iz Minska.

Lavrov je u telefonskom razgovoru pozvao Dačića da iskoristi svoj autoritet kako bi misija OEBS-a u Ukrajini zatražila od tamošnjih vlasti da smesta prestanu sa flagrantnim kršenjem sporazuma iz Minska.

Kako prenosi Tass, Lavrov je u razgovoru sa Dačićem rekao da prema izveštajima, oružane snage ukrajinske vlade koriste artiljerijsko oružje velikog kalibra da granatiraju samoproglašenu Narodnu republiku Donjeck.

Ruski ministar je izveštaj o tome objavio na svom Fejsbuk profilu, prenosi ruska agencija.

OEBS je spreman i rešen da učini sve, u okviru svog mandata, da pomogne implementaciju sporazuma iz Minska za rešenje krize u Ukrajini, izjavio je predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić u telefonskom razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

U razgovoru je zaključeno da je Paket mera za implementaciju sporazuma iz Minska, dogovoren 12. februara ove godine, šansa koju ne treba propustiti da bi se došlo do mirnog rešenja krize u i oko Ukrajine, zbog čega je neophodno da se sve strane pridržavaju preuzetih obaveza, saopšteno je iz srpskog ministarstva spoljnih poslova na čijem čelu je Dačić.

XS
SM
MD
LG