Dostupni linkovi

Mediji: Pripadnik ISIS-a zapretio građanima Bara


Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio Islamskoj državi (ISIS), zapretio je građanima Bara i pojedinim poslanicima u crnogorskoj skupštini porukom da će "Islamska država doći i da neće imati milosti", preneli su u nedelju podgorički mediji.

Slaković je preteću poruku postavio na svom Fejsbuk profilu i tvrdi da se bori na strani ISIS-a, na području između Iraka i Sirije.

"Znajte o sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari, o munafici, o džahili... da će Islamska drzava uz Alahovu dozvolu i pomoć stići i tamo, i da će očistiti taj grad i islam u njemu od prljavština i laži koje vi iznosite i praktikujete", stoji između ostalog poruci koju prenose mediji.

Zapretio je barskim imamima da,"ukoliko se ne pokaju i ne okrenu pravom islamu, sledbenici ISIS-a neće imati milosti ni prema njima".

Ovaj mladić je zapretio i poslanicima crnogorske skupštine Azri Jasavić, Rifatu Rastoderu i Dritanu Abazoviću, koje je nazvao "otpadnicima koji misle da su muslimani".

Poruka je, prama navodima "Vijesti", postavljena 29. aprila.

Crna Gora je nedavno usvojila izmene krivičnog zakonika kojim je predviđena zatvorska kazna za odlazak državljana na strana ratišta.

Prema procenama crnogorske tajne policije, na ratišta u Siriji otišlo je 13 crnogorskih državljana, od kojima su dvojica poginula.

XS
SM
MD
LG