Dostupni linkovi

Poljska: Navijač ubijen gumenim metkom,14 policajaca ranjeno


Jedna osoba je poginula je u subotu uveče u intervenciji poljske policije protiv fudbalskih huligana na utakmici 4. lige u Knuruvu na jugozapadu Poljske, a u neredima koji su izbili nakon toga povređeno je najmanje 14 policijaca.

Tokom utakmice niže lige između lokalnog kluba Konkordija i kluba Ruh iz Rađonkuva u subotu uveče počela je tuča među navijačima, na teren su poletele petarde i razni predmeti a kada je sudija zbog toga prekinuo utakmicu na teren je prodrla grupa oko 50 huligana Konkordije da napadne fudbalere gostu jućeg Ruha.

Policija je prvo pucala u vazduh a zatim i gumenim mecima u masu huligana na terenu.

"Na policajce su poleteli razni predmeti i oni su reagovali, između ostalog i gumenim mecima. Jedan od izgrednika ranjen je u vrat i prevezen u bolnicu. Bolnica nas je kasnije obavestila da je preminuo", kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol lokalne policije u Katovicama Andžej Gonska.

Taj 27-godišnji mladić iskrvario je po dolasku u bolnicu, pred kojom se ubrzo okupila masa od preko 100 huligana i napala kamenicama, petardama i molotovljevim koktelima policajce koji su obezbeđivali ulaz u bolnicu u Knuruvu.

"Ranjeno je 14 policijaca. Povrede nisu opasne po život. Uglavnom su to povrede od udaraca a nekoliko policajaca zadobilo je opekotine. Tokom noći uhapšeno je šest najagresivnijih huligana", kazao je danas Gonska.

Portparol je odbio optužbe da policija nije pružila povređenom 27-godišnjem mladiću prvu pomoć i kazao je da se u blizini obreo i jedan spasilac koji mu je pružio prvu pomoć dok nisu stigli lekari da ga prevezu u bolnicu.

Intervenciju policije protiv huligana koja je završila smrću mladića proverava inspekcija poljske policije.

XS
SM
MD
LG