Dostupni linkovi

Vulin: Hrvatska neka prvo pogleda u svoje dvorište


Ministar za rad Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbija hoće da gradi najbolje odnose s Hrvatskom sa kojom ne želi polemiku i sukob, ali neće "ni da ćuti i dopusti" da joj se "drže lekcije".

"Pre nego što pomenu Srbiju, neka hrvatski zvaničnici pogledaju u svoje dvorište i videće da imaju puno razloga da se bave sobom i svojom sudskom praksom, a Srbiju neka ostave na miru", poručio je Vulin u saopštenju dostavljenom medijima.

Ministar je dodao da Hrvatska, sudeći po sve učestalijim izjavama njenih zvaničnika, nema ni većih ni važnijih problema i tema od Srbije.

Vulin je danas pozvao hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića da pre no se zatraži od Srbije da dokazuje svoju evropsku opredeljenost, dokaže svoju, tako što će Srbima u Vukovaru omogućiti da imaju ćirilično pismo na javnim zgradama.

"Pre nego se zatraži od Srbije da dokazuje svoju evropsku opredeljenost, neka ministar hrvatske policije najpre dokaže svoju evropsku opredeljenost tako što će obezbediti poštovanje zakona i omogućiti da Srbi u Vukovaru bez straha od nasilja mogu da pročitaju ćiriličko pismo na javnim zgradama", napisao je o tome Vulin u saopštenju.

Vulin je podsetio da Evropa znači poštovanje zakona i ista prava bez obzira na naciju.

XS
SM
MD
LG