Dostupni linkovi

Maksimir: 60 tisuća porcija graha za građane


Međunarodni praznik rada mnogobrojni Zagrepčani proslavljaju u parku Maksimir uz tradicionalni prvosvibanjski grah i zabavno-glazbeni program, koji će trajati do večernjih sati.

Čestitajući građanima Praznik rada, gradonačelnik Milan Bandić jutros je građanima u Maksimiru dijelio karanfile i grah.

'Više reda, rada i odgovornosti, bolje organizacije, i solidarnosti s onima koji se u utakmici rada i kapitala ne snalaze i treba im pomoći. Zato smo od grada Zagreba napravili socijalno najodgovorniju metropolu u Europi, od pomoći umirovljenicima besplatnog prijevoza do rodiljnih naknada. Nijednu socijalnu mjeru nismo građanima uskratili bez obzira na socijalne poteškoće i ono što nam je poreznom reformom uskraćeno. Tako će biti i ubuduće', poručio je Bandić.

Na ulazu u park Maksimir letke je dijelila Socijalistička radnička partija Hrvatske. Na letku između ostalog poručuju da se radnici trebaju boriti za 7 sati rada, 9 sati odmora i 8 sati sna. Poručuju i: 'Ne želimo više 'zlatne' zahode i fontane, hoćemo radna mjesta za mlade, za tate i mame!' te 'Svatko neka živi od svog rada'.

Obilježavanje 1. svibnja ove godine protječe bez sindikalnih središnjica, koje su odlučili prosvjedni skup pod nazivom 'Spasimo industriju i radna mjesta' držati u Sisku. U tom je gradu od početka Domovinskog rata nestalo 30.000 radnih mjesta.

XS
SM
MD
LG