Dostupni linkovi

Sindikalisti u Banjaluci: Ovo je upozorenje, sljedeći put će nas biti 100.000


Hiljade građana, članova Sindikata danas je u Banja Luci na prvomajskoj protestnoj šetnji ukazalo na loš položaj radnika u Republici Srpskoj te upozorilo da je ovo tek početak protesta koji će biti još masovniji ukoliko se krene s usvajanjem novog zakona o radu u RS.

Na protestnoj prvomajskoj šetnji i okupljanju, u organizaciji Saveza sindikata RS-a, poslana je poruka Vladi i ministru rada RS-a Milenku Savanoviću da će svim dozvoljenim sindikalnim sredstvima radnici braniti svoja prava.

Sve su propratili uzvikom negodovanja i riječima ministru da li zna koliko radnika u RS radi, a ne prima platu, ne može da ovjeri knjižicu, niti da ode u penziju, jer nisu uplaćeni doprinosi.

"Ne zna ministar", kategorično je rekla predsjednica Saveza sindikata Ranka Mišić.

Ona je rekla da je ovo samo upozorenje radnika, članova Sindikata.

"Ima nas 120.000 u Sindikatu i svi poručujemo 'Ne novom zakonu o radu'", upozorila je Mišić, uz nadu da je ove poruke čula i predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović, čije je pominjanje izazvalo zvižduke okupljenih.

Vladi RS-a u Uniji udruženja poslodavaca su poručili da su suviše vremena šutali, čekajući da se ostvare prava radnika, a sve se pretvorilo u milijardu dugova prema radnicima, 800 miliona KM duga prema fondovima, šikaniranje radnika, a njih oko 100.000 ne prima redovno platu.

XS
SM
MD
LG