Dostupni linkovi

Kardinal Puljić: Dolazak pape Franje nije upitan


Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup Vrhbosanske nadbiskupije, odbacio je u izjavi za 'Dnevni avaz' navode da bi posljednji incident u Zvorniku mogao utjecati na dolazak poglavara Katoličke crkve pape Franje u Sarajevo 6. juna.

'Mislim da to ne bi trebalo nimalo utjecati na Papin dolazak, to može samo uozbiljiti zahtjevnost sigurnosnih mjera, ali ne bi trebalo smetati niti spriječiti dolazak. Nema nikakvog upitnika dolazi li Papa. Rim svakako osuđuje zločin', istakao je kardinal Puljić.

Osvrnuo se na razumni poziv političara da ne smijemo manipulirati događajem iz Zvornika, s čime se i on slaže.

'Događaj je već dovoljno zao i ne smije se nova zloća širiti na temelju toga, zato je vrlo važno biti razuman, uravnotežen i pristupiti zakonski tom činu, a onda neka službe sigurnosti rade svoj posao. Zapravo, bez obzira na to gdje se taj zločin dogodio, ko god ga je napravio, zločin je zločin. Ničim ga ne možemo pravdati i trebamo u javnosti odgajati takvo shvaćanje da se ne može nijedan zločin pravdati, on mora biti tako procesuiran da stvori osjećaj sigurnosti među građanima, ljudsku sigurnost', pojasnio je Puljić.

XS
SM
MD
LG