Dostupni linkovi

Kim Džong Un naredio 15 pogubljenja


Vođa Severne Koreje Kim Džong Un naredio je pogubljenje 15 visokih zvaničnika ove godine zbog toga što su doveli u pitanje njegov autoritet.

To je saopštila Obaveštajna agencija Južne Koreje na zatvorenoj sednici parlamenta.

Potpredsednik ministra za šumarstvo jedan je od zvaničnika koji je pogubljen, jer se protivio državnoj politici, izjavio je član obaveštajnog parlamentarnog odbora Šin Kjung Min, citirajući neimenovanog zvaničnika Nacionalne obaveštajne službe.

"Izgovori ili rasuđivanje nemaju uticaja na Kim Džng Una. Njegov stil vođenja države je da uradi sve kako bi ostvario ono što želi, a svako protivljenje smatra izazivanjem svog autoriteta i zahteva pogubljenje'', objasnio je Šin.

U 2013, Kim je pogubio svog teču Džang Song Teka, drugog najmoćnijeg čoveka u Pjongjangu, optužujući ga za korupciju i zločine koji su naškodili ekonomiji zemlje.

Lider Severne Koreje je više puta promenio svoje bliske saradnike i visoke zvaničnike otkad je postao predsednik države 2011.

Obaveštajna agencija Južne Koreje očekuje da Kim ovog meseca otputuje u Moskvu na paradu kojom se obeležava kraj Drugog svetskog rata u Evropi, iako još uvek nema zvanične potvrde ove informacije.

XS
SM
MD
LG