Dostupni linkovi

Parlament BiH: Primeren odgovor na napad u Zvorniku


Članovi Kolegijuma Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak, Ognjen Tadić i Safet Softić i ambasador SAD u BiH Morin Kormak zajednički su danas ocenili da su prva reagovanja političara u BiH na teroristički napad u Zvorniku bila odmerena, i da je ukupan institucionalni odgovor na taj akt bio vrlo pozitivan.

Istaknuto je da je takvo reagovanje doprinelo anuliranju mogućih teških efekata napada, izbegavanju haosa i normalnom stanju, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Oni su naveli da se, uz ekonomske reforme, set zakona kojim se reguliše borba protiv korupcije i finansiranja terorizma i prekograničnog kriminala, te sprovođenje odluka Suda pravde u Strazburu, kao prioritet nameće brzo reagovanje s ciljem ispunjavanja zahteva Manivala i izmjene u sferi izbornog zakonodavstva.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedeljak, 27. aprila, u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmene vatre sa policijom.

XS
SM
MD
LG