Dostupni linkovi

Nikolić: RS ne može da se odbrani sama od terorizma


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da vlasti tog entiteta moraju da u saradnji sa bošnjačkim narodom suzbiju ideologiju koja stoji iza terorizma, ali je ocenio da u delu bošnjačke političke elite u BiH ne postoji dovoljno volje za tako nešto.

Dodik je, nakon izlaganja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kazao da razume poruke Beograda da želi mir i stabilnost u BiH, ali je dodao da su međunarodni predstavnici "oteli" Republici Srpskoj pojedine nadležnosti iz oblasti pravosuđa i bezbednosti i da taj entitet ima prava da se brani od terorizma.

Nikolić izjavio je da Republika Srpska nije dovoljno spremna da se sama odbrani od fundamentalizma i terorizma i da je Srbija dužna da joj u tome pomogne.

On je naglasio da Srbija ne želi da učini bilo šta što bi ugrozilo opstanak, funkcionisanje i budućnost BiH, ali ni bilo šta što bi ugrozilo RS.

Nerdin Ibrić (24), za koga se veruje da je pripadnik vehabijskog pokreta, preksinoć je u policijskoj stanici u Zvorniku ubio jednog policajca a dvojicu ranio. Napadač je ubijen tokom razmene vatre.

XS
SM
MD
LG