Dostupni linkovi

Sukob navijača u Zadru policija pucala u zrak


U sukobu između zadarskih i šibenskih navijača koji je izbio oko 15 sati u kafiću Ponte kod mosta na Branimirovoj obali u Zadru, povrijeđeno je nekoliko pripadnika šibenske navijačke skupine "Funcuti" te najmanje jedan policajac, prenosi Zadarski.hr.

Kako je ispričao vlasnik kafića Ponto A.P., koji je svjedočio događaju, do sukoba je došlo nakon što su šibenski navijači počeli provocirati uvredljivim porukama na račun Zadrana.

Nekoliko navijača Šibenika dobilo je udarce kamenom u glavu, jedan je policajac zaradio kamen u glavu, a drugi u nogu. Tog trenutka je došla i interventna policija koja je stala između "zaračenih" skupina i tada su se zadarski navijači razbježali -reako je vlasnik kafića Ponta.

Prilikom povlačenja zadarski navijači su napravili štetu na četiri parkirana automobila, razbili su vjetrobranska stakla na vozilima zadarskih registarskih tablica i potrgali nekoliko retrovizora.

Ispred Ponta se još vide tragovi sukoba, razbijeno staklo, čaše, boce i pepeljare iz lokala razasuti su po cijeloj cesti i nogostupu, a na kolniku je pobacano nekoliko komada drveta kojim su bili naoružani zadarski navijači.

"Policijski službenici koji su se tamo zatekli i stali između suprotstavljenih strana, u jednom trenutku su, s ciljem odbijanja napada i zaštite života ljudi, ispalili više hitaca u zrak iz službenog oružja" saopštila je policija.

Nakon ovoga, napadači su se razbježali, a u toku je policijski uviđaj.

XS
SM
MD
LG