Dostupni linkovi

Crna Gora se nada da će uskoro biti stavljena tačka na Sutorinu


Iz crnogorskog ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da se nadaju da će uskoro biti stavljena tačka na priču o Sutorini.

"To što je Ustavnopravna komisija preporučila Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da ne usvoji Rezoluciju o Sutorini kojom se tražilo da Crna Gora to područje vrati BiH- dobra je vijest za našu zemlju", rekao je za Antenu M, državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Vladimir Radulović.

"Nadamo se da će ovu preporuku usvojiti i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH i da će na taj način biti stavljena tačka na jedno pitanje koje je čini mi se iznenada, savim nepotrebno i sa malo pravih razloga stvorilo, prije bih rekao buru u čaši vode, nego ozbiljnu buru u odnosima između Crne Gore i BiH. Onako brzo kao što je problem nastao, vjerujem da će problem tako i sasvim nestati. U svakom sličaju to je jako dobra i pozitivna vijest i za odnose između BiH i Crne Gore i ne manje za stabilnost i evropske aspiracije čitavog regiona", navodi Radulović.

Parlamentarna skupština BiH će slučaj Sutorine razmatrati na sjednici koja će biti održana u srijedu. Radulović očekuje i da se ubrzo riješi i problem ambasadora.

Pedsjednik Crne Gore Filip Vujanović, zbog otvaranja pitanja Sutorine, odgodio je naimenovanje ambasadora u Sarajevu, nakon čega je i BiH povukla svog.

Član Predsjedništva BIH Mladen Ivanić tada je rekao da će ambasador Đorđe Latinović biti u BiH sve dok ne bude naimenovan ambasador Crne Gore.

XS
SM
MD
LG