Dostupni linkovi

SIPA uhapsila Avdulaha Hasanovića u vezi sa napadom Zvorniku


Pripadnici SIPA-e su uhapsili Avdulaha Hasanovića koji se dovodi u vezu sa terorističkim napadom u Zvorniku.

Napadač Nerdin Ibrić se u posljednja tri mjeseca intenzivno družio sa Hasanovićem koji je jutros uhapšen po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, javlja Federalna televizija.

Hasanović je ranije hapšen u akciji SIPA-e Damask zbog sumnje da je bio pripadnik Islamske države. Bio je uhapšen u septembru 2014. godine, kada i Husein Bilal Bosnić. Do prošle godine je boravio u Siriji.

Hasanović je priveden u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e.

U svojstvu svjedoka se saslušava veći broj osoba.

Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku koji je se desio jučer shodno uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske, saopšteno je iz SIPA-e.

Zajednički istražni tim započeo je sinoć uviđaj na licu mjesta, koji je završen rano jutros.

Po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli su objekate na dvije lokacije na području opštine Zvornik.

Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, saopšteno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

XS
SM
MD
LG