Dostupni linkovi

Dodik ponovo izabran za predsjednika SNSD


Na Saboru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Istočnom Sarajevu Milorad Dodik u subotu je jednoglasno ponovo izabran za predsjednika ove stranke.

Dodik je bio jedini kandidat za predsjednika SNSD-a.

Sabor SNSD je izabrao i nove članove Glavnog odbora stranke i jednoglasno podržao tri deklaracije, među kojima je i Deklaracija o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj.

Saboru je prisustvovao i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić, koji je od oktobarskih izbora izbjegavao stranačke skupove i na svom Tviter profilu iznosio kritike u vezi sa politikom vrha stranke.

Radojičić je na svom Tviter profilu objavio dijelove svog današnjeg izlaganja na Saboru, navodeći da su SNSD-u potrebne promjene da bi ta stranka mogla promijeniti društvo.

On je još upozorio da "obični ljudi očekuju promjene u društvu", da je "mnogo nezadovoljstva vođenjem kadrovske politike" i da se SNSD "mora otrgnuti privatnim uticajima".

"Unutar stranke i u javnom sektoru potrebne su ozbiljne kadrovske promjene. Zahvaliti se neuspješnim, vrednovati uspješne", napisao je Radojičić.

Novinari su mogli prisustvovati samo početku zasjedanja, poslije čega je od njih zatraženo da napuste salu u Istočnom Sarajevu. Kao gosti Saboru SNSD-a prisustvovali su predsjednici DNS-a i SP RS Marko Pavić i Petar Djokić, visoki funkcioner SNS-a Nikola Selaković, predstavnici DS, SPS-a, SDS iz Srbije, kao i predstavnici stranaka iz Crne Gore i Slovenije.

XS
SM
MD
LG