Dostupni linkovi

Nepal: Ne zna se šta je sa grupom srpskih alpinista


Ambasada Srbije u Indiji za sada nema nikakve informacije o tome gdje se trenutno nalazi grupa srpskih alpinista u Nepalu, gdje se se dogodio razoran zemljotres.

Ambasador Srbije Vladan Marić rekao je da da bi, prema posljednjim informacijama koje je dobio od vodiča, trebalo da se nalaze u oblasti Anapurna, zapadno od Katmandua, ali je vodič nedostupan, jer su i telefonske veze zbog zemljotresa u prekidu.

"Detaljnijih informacija nema, jer se alpinisti nisu javili srpskoj ambasadi kada su krenuli u ekspediciju. Vodič Dragan mi je ranije rekao da se sprema da dovede mešovitu balkansku ekspediciju sa po jednom ženom iz svake zemlje regiona, ali nisam mislio da će da ih dovede sada. Nisu se javili ambasadi, kad su stigli", rekao je Marić.

On je poručio porodicama planinara da mogu da se jave na telefon ambasade +91 11 26 87 36 61, ako bude bilo nekih novih informacija - prenijeli su beogradski mediji.

U Nepalu se trenutno nalazi grupa od 14 turista iz Srbije, kao i jedna ženska alpinistička ekspedicija.

Član "Ekstrim samit" tima, koji je organizovao ekspediciju, oglasio se na društvenim mrežama i poručio da ne misli da ima razloga za brigu, ali da će se javljati sa novim informacijama.

XS
SM
MD
LG