Dostupni linkovi

Dokumenatarac o Goranu Čengiću pred Beograđanima


Dokumentarni film “Znam šta je ofsajd“ o tragičnoj sudbini Gorana Čengića, sportiste i velikog čoveka, nekadašnjeg rukometnog reprezentativca SFRJ i dugogodišnjeg igrača Bosne i Crvene Zvezde, biće prikazan u petak, 24. aprila u 19 časova u Kulturnom centru Grad u Beogradu.

Čengić je sredinom 1992. godine stradao u sarajevskom naselju Grbavica kada je pokušao spasiti komšiju, doktora Husniju Ćerimagića.

Film autora Arijane Saračević Helać i Darka Špera govori i o drugim vrsnim sportistima koji su suprostavljali ratnom ludilu poput Mirze Delibašića, Bogdana Tanjevića, Krešimira Ćosića, Dejana Bodiroge…

Film “Znam šta je ofsajd” deo je serijala dokumentarnih filmova “Živeti zajedno” koji govore o pomirenju i obnovi međuetničkog poverenja u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Serijal je rađen u produkciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine i Udruženja BH novinari, u koprodukciji Radio-televizije Vojvodine i u partnerstvu sa organizacijom forumZFD.

Nakon promocije filma publici će se obratiti autori i akteri filma, a moderator razgovora je Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV-a.

XS
SM
MD
LG