Dostupni linkovi

Lončar: Odgovoran sam što smo hteli da pomognemo


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas govoreći o helikopterskoj nesreći, da je njegova odgovornost želja da se pomogne bebi koja je bila u životnoj opasnosti i istakao da bi ponovo isto postupio.

"Odgovoran sam zato što smo hteli da pomognemo životno ugroženoj bebi staroj pet dana. Da me danas neko zove i sutra, opet ću isto da uradim i da pokušam da pomognem", rekao je Lončar gostujući na TV Pink.

Upitan da prokomentariše kako je došlo do toga da se zbog jedne bebe čitava država "podigne", Lončar je rekao da je bilo mnogo beba kojima se pomoglo i kojima se pomaže, a da javnost to ne zna.

On je rekao da se tokom večeri kada se tragedija dogodila, čuo "par puta" sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i ponovio da su lekarske ekipe prvo bile na VMA gde je bio prvobitni plan da se sleti, ali je zbog loših vremenskih uslova odlučeno da se sleti na Surčin.

"Najbitnije je da istražni organi rade svoj posao", naveo je Lončar.

U helikopterskoj nesreći koja se dogodila 13. marta, poginula su četiri člana posade, dva medicinska radnika i beba koja je letelicom transportovana iz Novog Pazara za Beograd.

Izveštaji su pokazali da je primarna odgovornost za tragediju ljudski faktor.

XS
SM
MD
LG