Dostupni linkovi

Sarajevo: Počinje 27. Sajam knjiga


U Centru Skenderija danas počinje 27. sarajevski Sajam knjiga i 13. bijenale knjige.

Ovaj, kako mnogi ocjenjuju, najuspješniji specijalizirani sajam u BiH, trajat će do 27. aprila, kada će u dvorani "Mirza Delibašić" ponuditi oko 110 štandova sa više od 160 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Irana, Saudijske Arabije, Njemačke i Velike Britanije, a svoje će štandove imati i Univerzitet u Sarajevu te Burch univerzitet iz Sarajeva.

Predsjednik Udruženja izdavača i knjižara BiH Ismet Hebibović istaknuo je da je ove godine zabilježen trend rasta broja izlagača od devet posto u odnosu na prethodnu godinu, te da domaći izlagači zauzimaju 65 posto kapaciteta.

Najavio je da će i ovaj put biti dodijeljene sajamske nagrade u nekoliko kategorija, poput Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine i Najbolji dizajn. Nagrade će imati novčani karakter, a njihova visina bit će naknadno utvrđena.

Sajamske cijene očekuju se na svim izlagačkim štandovima, a program manifestacije ponudit će i brojna predstavljanja novih naslova, okrugle stolove i stručne skupove iz oblasti književnosti, te susrete s autorima.

Sajam će biti otvoren svaki dan od 10.00 do 19.00 sati, uz besplatan ulaz.

Centralni dio sajma ponovo će biti Bosanska kuća, mjesto gdje se održavaju predstavljanja naslova, te susreti pisaca, izdavača i publike.

XS
SM
MD
LG