Dostupni linkovi

Makedonska policija spriječila novinare da dođu do mjesta napada


Makedonska policija spriječila je novinarske ekipe iz nekoliko medija da dođu do mjesta, gdje je prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, grupa osoba sa oznakama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), napala policijsku stanicu.

Kao razlog zabrane policija je navela da novinari ne smiju ući u područje brane na Lipkovskom jezeru, iz sigurnosnih razloga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije prethodno je potvrdilo da je oko 40-tak osoba u ranim satima napalo policijsku stanicu u selu Gošince, na sjeveru Makedonije, u blizini granice s Kosovom.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski na konferenciji za novinare to je nazvao „terorističkim napadom“.

On je rekao da su napadači nosili oznake OVK, da su navodno došli sa Kosova i da su oduzeli oružje i mobilne uređaje iz policijske stanice.

Prema Kotevskom, naoružani napadači su prijetili policajcima da ih neće spasiti ni premijer Nikola Gruevski, ni lider Demokratske unije za integraciju Ali Ahmeti, te da žele vlastitu državu.

XS
SM
MD
LG