Dostupni linkovi

Otkazan poziv Hašimu Tačiju da dođe u Beograd


Omladinski odbor za obrazovanje povukao je pozivnice ministrima spoljnih poslova Srbije, BiH, Kosova i Makedonije, a samim tim i kosovsnkom ministru Hašimu Tačiju, saopšteno je na Tviter nalogu te organizacije.

Skup je bio zakazan za 24. april, a Omladinski odbor za obrazovanje opozvao je pozivnice ministrima spoljnih poslova Srbije, BiH, Makedonije i Kosova za učešće na konferenciji Evropske integracije Zapadnog Balkana "Zajedno možemo bolje".

Na planiranoj konferenciji dvadeset govornika trebalo je da diskutuje sa Omladinskim ambasadorima pomirenja i drugim zvanicama o evropskim
integracijama zemalja u regionu, navodi se u saopštenju te organizacije.

Organizatori skupa naveli su da su "trpeli snažne političke pritiske i pretnje", prenela je televizija N1.

"Otkad je u medijima objavljena radna verzija agende trpeli smo snažne političke pritiske i pretnje različitih organizacija i pojedinaca u nameri da do najavljenog susreta ne dođe. Razumemo da je prerano za ovakav vid susreta i žao nam je zbog propuštene prilike da se pošalje jaka poruka o potrebi da zemlje u regionu čvrsto sarađuju na putu evropskih integracija", poručili su iz te
organizacije.

Zvaničnici u Beogradu poručili su da će u skladu sa raspisanom poternicom i srpskim zakonima, uhapsiti Tačija ukoliko se pojavi u Beogradu.

XS
SM
MD
LG