Dostupni linkovi

Sud: Ćalović povredila čast i ugled Bebe Popovića


Osnovni sud u Podgorici ocenio je danas da je direktorka nevladine organizacije MANS Vanja Ćalović "povredila čast i ugled" direktora Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića i da ga je neosnovano optužila da je
postavio na internet snimak kompromitujućeg sadržaja.

Sud je, međutim, odbio Popovićev zahtev da Ćalović javno, preko medija, povuče izjavu kojom ga je optužila da je montirao i postavio sporni sadržaj, kao i da se javno izvini zbog te tvrdnje.

Sporni video snimak, kompromitujućeg sadrža iskoristio je prošle godine tabloid Informer koji je taj sadržaj doveo u vezu s Ćalović, jednom od najangažovanijih aktivistkinja nevladinog sektora u Crnoj Gori, oštrom kritičarkom vlasti u čijem je fokusu borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Informer je danima na naslovnoj strani objavljivao fotografiju žene koja izgleda kao da seksualno opšti s psom, uz nadnaslove poput "Sporno crnogorski zooseks skandal" i "Istražite da li je ovo Vanja Ćalović".

Ćalović je tada javno izjavila da je u pitanju montirani materijal, "izmišljotina" i "najprljavije podmetanje" koji su reakcija na kampanju njene nevladine organizacije u vezi s navodnim izbornim manipulacijama uoči i tokom lokalnih majskih izbora u Crnoj Gori.

Pisanje Informera ošto je osuđeno s relevantnih, međunarodnih adresa, a tužilaštvo je zabranilo distrubicuju spornih sadržaja beogradskog tabloida u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG