Dostupni linkovi

Putin na komemorativnim skupovima u Jermeniji


Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće Jerevan 24. aprila na poziv šefa jermenske države Serža Sargsjana gde će učestvovati na komemorativnim skupovima povodom stogodišnjice genocida nad Jermenima počinjenog u Otomanskom carstvu, saopšteno je danas iz Kremlja.

"U sklopu posete, predviđen je sastanak predsednika Rusije i Jermenije radi razgovora o bilateralnim pitanjima, saradnji i regionalnim i međunarodnim pitanjima", navodi se u saopštenju Kremlja.

Portrparol Dmitrij Peskov nije odbacio ni mogućnost susreta Putina sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom tokom komemorativnih skupova u Jerevanu.

Turska Vlada priznaje masovno ubistvo Jermena, ali se protivi upotrebi termina genocid te tvrdi da je preuveličan broj poginulih koji iznosi Jermenija.

Istoga dana u Turskoj će biti održani komemorativni skupovi povodom stote godišinjice bitke na Galipolju, jedne od najvećih u Prvom svetskom ratu u kojoj su snage otomanske imperije pobedile savezničke predvođene francuskim i britanskim trupama.

XS
SM
MD
LG