Dostupni linkovi

Čačak: Četiri žrtve salmonele u domu za stare osobe


U čačanskoj bolnici preminula je i četvrta osoba koja je bila korisnik Doma za stare "Dvoje" u Vranićima, potvrdio je u nedelju ujutro Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove Radoslav Milošević.

Preminula osoba imala je simptome salmonele, od koje su prethodnih dana preminule tri osobe iz istog Doma za stara lica.

Aksentije Tošić iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje rekao je u subotu da je salmonelom zaražena 41 osoba iz Doma starih u Vranićima.

Tošić je dodao da su među zaraženim salmonelom i četiri osobe iz tog doma koje su smeštene na Infektivno odeljenje Bolnice u Čačku.

"Bakterija salmonele izolovana je u laboratorijski obrađenim uzorcima tih osoba, a jasnija slika biće poznata u ponedeljak, kada će biti gotove analize hrane i vode", rekao je Tošić.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije saopštilo je u subotu da je vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da u Domu za stara lica "Dvoje" u Vranićima kod Čačka nema dovoljno zaposlenih i da neki radnici nisu prijavljeni.

XS
SM
MD
LG